Tuesday, 14 December 2010

Aku telah jatuh cinta padamu

Baru-baru nie en hubby n the geng sempat berkunjung ke Kuala Lumpur International Motor Show 2010 aka nama pendeknya KLIMS 2010 di PWTC. Best sangat kata en hubby sebab dapat tengok kereta yang mahal-mahal dan cun melecun yang belum mampu di beli sekarang. apa yang en hubby bwk balik untuk chubbygurl bukan kereta-kereta mahal tu tetapi sekadar gambar-gambar yang sempat di rakam semasa en hubby dengan kawan-kawan nya dekat sana tu. (ajak pun chubbygurl). Dengan tekun chubbygurl menelek-telek satu persatu gambar-gambar yang en hubby ambil. Walaupun chubbygurl tak sehebat en hubby tentang kereta. Tapi chubbygurl tertarik dengan kereta ni ha Camaro SS aka Bumblebee Tranformers... santek sangat kete nie...kereta nie yang di gunakan dalam filem transformer yang menjadikan si Bumblebee yang cute mute tu..

p/s: sori la kalau gambar tak berapa cun sbb di ambil oleh photografer yang amatur...teeee.... :p

memang menawan dan tertawan..kalau la chubbygurl dpt nie...(sambil berangan awan2 kepul berarak kat kepala)



sport rim pun ade lambang tranformers..

jeng-jeng........ yang paling bes kereta nie...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
.
bertukar jd BUMBLEBEE TRANFORMERS yg cute mute....
cantik gler..terpegun semua yang tengok


kita tinggalkan sekejap dengan transformers aka Camaro SS tu.. sebenarnya chubbygurl ada tertarik dengan kereta nie sama cam cubbygurl n en hubby dh ade skang nie..tp kata en hubby nama die infinite.. tak kesah ape yang penting bg chubbygurl yang terlalu gilerkan, obses n addict dgn warna oren nie..kalau boleh chubbygurl nak buat kereta chubbygurl ada skang nie mcm yang infinite nie.en hubby boleh tak??????... nak kena cari nie ade ke warna oren nie...( nak kena ada kan gak nie..huhuhu)

nie en hubby dan chubbygurl punya





bawah nie plak infinite yang punya....
sama warna kan sama gak model nya... cuma chubbygurl nak wat mcm tu ade warne oren2..
I LIKE :)<3<3jatuh hati chubbygurl di buat nya..




bile dh dapat warne oren mcm nie..sumpah tak tukar lain dh...
mmg syg sgt la...

Thursday, 9 December 2010

korang rindu tak kat die.....




Bila yang tertulis untuk mu adalah yang terbaik untuk ku..kan ku jadikan sebagai kenangan yang terindah...
bila layan lagu nie ingat lak kenangan2 dulo2.. kenangan dgn orang yang tersayang...opss... chubbygurl bkn nak highligt pada kenangan chubbygurl cintan cintun dulo2..tapi kenangan dgn kwn2 1 sekolah dulo2.. chubbygurl xkan lupe kenangan bersama kwn2 zaman sekolah2 dulo2.. banyak kenangan..yela dulo2 zaman masih budak hingusan lagi kan tak tahu pape sgt.. tp zaman dulu yang membuatkan chubbygurl rasa sonok sgt kdg2 rs tersenyum sorg2 bile teringat kesah sekolah2 dulu..ape yang xpenah kena..kena ejek2 la..kena match dgn org tu la org nie la..hahahha..chubbygurl tak kata chubbygurl nie glam masa sekolah..tapi chubbygurl tak leh lupe bila chubbygurl ade kwn baik dulu masa sekolah bes sgt timetu...(syok sediri) chubbygurl ade gak baik dgn bdk2 laki masa sekolah... hehehe....mcm korang gak la kan...erm semua kenangan tu mmg sonok... nie la yang nak chubbygurl kongsi kan sekolah masa chubbygurl kecik2 zaman sekolah rendah dulu bersama kwn2 chubbygurl yang tersayang....korang dulu sekolah mne erk????
ade tak yang sama dengan chubbygurl..chubbygurl dulu blaja kat
SK PENGKALAN TENTERA KEM BATU 10 JALAN GAMBANG 25150 KUANTAN PAHANG...
meh rapat2 tengok logo sekolah kat bawah nie..kot2 korang penah 1 sekolah ngn chubbygurl...
sape2 yang sama sila lah  ANGKAT KAKI korang..hik3...
MAULAH...MAJULAH... (aiyakkkk...chubbygurl tak ingatla liriknya ape lg) kwn2 cubbygurl tolong nyanyikan lagu nie...
 tengok kat bawah nie..nie la pintu gerbang nak masuk ke sekolah SK PENGKALAN TENTERA...

masih tersergam indah lagi tu..hah..buat pengetahuan korang semue umah chubbygurl dulu btl2 sblh dgn pntu gerbang nie... ade tak yang sama blok dgn chubbygurl..chubbygurl rasa ade antara korang yang sama... bukan main senang chubbygurl nk p sekolah kan korang..tentu ade yang jeles time nie kalau ade yang tau umh chubbygurl sebelah pintu gerbang nie jerk... hehehhe....

ni korang masih ingat lagi tak... chubby gurl rasa tingkat atas tu library ujg blah kanan korang...blah kiri lak ujung tak silap kelas berlian kot...lupe la...tp blah blang blok drjh 6...
bawah2 tu lak letaknya pejabat... btl tak korang?????...masih sama kan..
waaaaaaaaaaaa...chubbygurl rindu sgt tengok sekolah nie...ble la yerk nak wat reunion kat sekolah nie...

meh cnie..korang tgk nie AWESOME btl la siap ade bumbung lagi kat blok tu..dulu2 bdk2 laki main galah panjang kt simen tu...dgn panas terik nya..skang dh de bumbung gitu tak perlu berpanas..time hujan pun bolh lagi nak main glah panjang...cayalah...chubbygurl bagi thumbsup tuk sekolah nie..byk perubahan...

dulu..kini...dan selamanya.... logo SK PENGKALAN TENTERA....
 (credit to bangku 0..tq nice pic nie..)

korang masih ingat lagi tak cikgu2 masa sekolah dulu... kwn2 chubbygurl igt tak cikgu2 kita..cikgu RAWIYAH..(cikgu paling garang), cikgu SABARIAH.. chubbygurl tak ingat dh...
kat bwh nie antara gambar cikgu yg penah ngaja kite....
cikgu NAZA... die pnh ngaja chubbygurl seni mase drjh 2..ntahla die igt lg ke x ngn chubbygurl n kwn2 lain..igt kot....teeee.....;) (senyum sambil menampakkan gigi yang tersusun rapi)

hah... nie sorg lagi nk bg ingatan korg segar semula....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

huh...gerun dulu dgn cikgu nie...tak tahu la psl pe gerun dgn die... korang je la yang jawab....
die ngaja chubbygurl n kwn chubbygurl BI..masa tu chubbygurl 6INTAN..sape2 yang sama kelas chubbygurl mmg kenal la sgt2 dgn SIR YUNUS nie..muahahahahhaha......
time BI jerk..jntung dup dap...dup dap ble dgr tapak kasut nya menuju puncak  ke kelas... bkn sbb jatuh cinta dengan sir nie...tp.....aishhhh...susah chubbygurl nak ungkap..

mbr2 6 IINTAN...chubbygurl syg sgt kat semua....rindu.........
pesan chubbygurl buat semua kalau korg rs rindu ngn sekolah n kwn2 yang seangkatan dgn kite bacth 1991-1996 jom la kite wat reunion....CHUBBYGURL LIKE....wink3....^o^

Wednesday, 1 December 2010

KAU, DIA dan........ (misteri yang telah di janjikan untuk kau)

salam semua...arini chubbygurl cuti...tibe-tibe layan lagu SITI 'aku wanita' teringat la kesah kwn chubbygurl...
********
lelaki hensem, macho, sasa, badan ketul2 adalah untuk perempuan yang cantik, kulit gebu, mulus, badan mantap?????? yeke nie statement haku...bkn ape baru la orang tengok secocok dan sepadan BAGAI PINANG DI BELAH DUA  tu la.. kalau yang tak hensem pulak tuk perempuan yang tak berapa cantik la jadi tak de la orang pertikaikan terlalu sgt kan.. erm..tapi patut ke macam tu.. o ya kan zaman skang zaman nabil LU KORANG PK LA SENDIRI.. chubbygurl xberapa setuju dengan gandingan macam tu.. yela kesian la kat orang yang teraniaya... kalau canthek mcm chubbygurl nie okla..wahhh...terlebey suda..ayat ko tak hingat...(meluat orang kat luar tu agknya..hik3...). zaman sekarang nie ko ensem ke...ko tak ensem ke..janji ko ade duit kepuk dalam poket ko tu.. tu yang perempuan skang nk tengok.. betul ke korg?????? sape setuju angkat kaki korang... tapi kalau ko ensem duit habuk pn tarak..lupekanla nk perempaun yang cun melecun..melainkan kalau korg si jejaka tu ade ayat power.... memang malakat dan terangkat tp nt esk2 slp2 ppuan tu angkat kaki sbb tak hingat ms capel dgn ko...(chubbygurl tak kata sape2)

entry kali nie chubbygurl nak syer la ckt kesah kwn chubbygurl nie..kesian kat die..selalu ngadu dkt chubby gurl die nk jd cantik mcm org lain... mcm chubbygurl..(hahahaha....beli jiwa sendiri je beb sebenarnya) ok..berbalik dengan kesah kwn chubbygurl nie td.. yela die bagitau chubbygurl die tak cantik..wohhhh...yeke..chubbygurl tgk die okla..org kata bese2jela tapi xdela huduh sgt kan..sempurna ape...tp die rs kan diri die xcukup la...adoila..tepuk dahi chubbygurl mendgrnya... die siap nk wat cocok2 lg..chubbygurl marah sgt kat die sbb mende2 mcm tu xlama nt diri sendiri yang merana...korang jgn nak cocok2 erk nt lain jdnya...kalau korg cocok2 jd mcm kat bwh nie ok gak..tbe2 je BERTUKARRRR.....





logik ke tak agk2 korang tbe2 trs bertukar jd mcm nie... kalau btl ape slhnya kot...hik3...

bawah nie la.. org yg berperasaan td tu..beli jiwa sendiri..hahhaha....chubbygurl zaman2 blaja aritu..


dulu...kini...dan selamanya... xdenya nk tkr jd lisa surihani tu...mimpi jela...hahhaha..

di tinggalkan kekasih hati
erm..sebenarnya die nekad nak buat mcm tu sebab die nak buktikan pd kekasih hati die aka boypren aka boyapren die yg die pn blh cantik mcm perempuan lain kat luar sane tu.. ish..geleng pala chubbygurl sampai mcm tu skali die pkkan.. yang si jejaka tu pn 1 la kenapala sanggup buat mcm tu skali.. geram gak die wat kwan chubbygurl mcm tu.. chubbygurl tgkla gambar jejaka tu..halamak...xde la hensem, marvelos,sasau, sasa mcm aron aziz ke, fahrin ahmad ke ( ambil contoh artis malaysia suda) tu pun die xdpt nak tanding lg.. kang chubbygurl bandingkan dengan artis barat kang.. melampau lak..sebab BAGAI LANGIT DENGAN BUMI.. oppssss...mulut tak de insurans ko chubbygurl..@#%$*&>>>....... tapi betul la korang.. die blh ckp kwn chubbygurl nie tak cantik, dressup xstylo, tak ranggi (kwn chubbygurl tu simple jerk, xpndai melaram sgt)..tu la alsan yang die tinggalkan kwn chubbygurl...wah melampau ko...ko ingat ko akan dpt gurl yang stylo,ranggi ke.. melainkan kalau duit poket ko kepuk ok la chubbygrl tabik spring kat ko... tp nie stakat bese2 ko lupe kanla HIGH TASTE ko tu labu..

meh korang tgk jejaka kat bwh nie yang telah chubbygurl survey yang marvelos dari jejaka kwn chubbygurl tu.sorinya mypren...chubbygurl emo lak bkn main lagi...(bkn sbb period)hik...

kalau korg si jejaka yang mcm nie....PEWITTTT.....
terlalu high taste tu blh la di pertimbangkan kan..
oppssssss...lupe ade sorang lagi meh tgk...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

OH NO NO NO.........
(sambil mengerakkan jari telunjuk kiri dan kanan beberapakali)
tp kalau ade yang biasa2 mcm  jejaka atas nie.... erm....jangan la korang wat perangai mcm tu nt semua tak suka...silap2 kene cepuk la adela...(gambar sekadar hiasan semata-mata)

perempuan cantik vs lelaki ensem/ perempuan cantik vs lelaki biasa tp kaya
mane korang rs yang ok.. chubbygurl memujuk dan trs pujuk kwn chubbygurl tu..tak semestinya die yang tak cantik(kata die la kan, chubbygurl tak kata mcm tu) die tak kan ade jodoh dengan mane2 lelaki. tah2 die akan dpt lebih dari boypren die yang td tu.. yela semua tu ada hikmah di sebaliknya.. sbb chubbygurl penah dgr org ckp dan mak chubbygurl pn pnh ckp
"PEREMPUAN YANG BAIK UNTUK LELAKI YANG BAIK, MCM TU GAK DGN LELAKI"
kite nak jadi perempaun yang cantik  tak berbudi dan tak bernilai atau kite nak jadi perempuan yang tak brapa cantik tapi berbudi dan bernilai.. hah mane satu korang nak.. korang yang mane tu agk2... chubbygurl setakat yang sedap mata memandang je la...hahahha.....en hubby pn ok gak sedap mata memandang jnji kite bahagia kekal hingga akhir hayat...amin...lelaki pn mcm tu gak.. klau yang tak ensem tu korang rs ade ke org nak kat korng..tapi mcm chubbygurl ckpkan td klau korg tak ensem duit banyak..INSYAALLAH korg jgn isau ade yang nak kat korang. tapi yang tak berapa ada duit tu korng jgn la nk memilih sangat dan lukakan hati kekasih korng...

muka buka aka FACEBOOK
erm...bila si jejaka dapat gurlfren yang tak berapa cantik mesti lupa atau buat2 lupa la nak add kekasih hati die.. nt bila dh approve abs kat wall si jejaka tu si gurlfren post yang mcm2.. I MISS U babe.. I LOVE U SO MUCH muahhhh....dan mcm2 lagi ayat jiwang yang mendidih taik tinge si jejaka n taik mata jejaka yang sedang HOT tu... huh.. jatuh saham kata jejaka tu.. siap delete lg gurlfren tu sebgai "friends" die dan kalau si gurlfrenz nk add gak dia siap sound awal2 kalau awk jd friends saya xpyhla nk ber yunk2.. nk post mcm2.. tgk je wall i...NO COMMENT2 ok..tapi kalau si jejaka dapat gurLfren yang TIP TOP, MARVELOS... siap tulis IN RELATIONSHIP with "SI POLAN BT SI POLAN" (bkn nama sebenar) aka menggunakan nama2 glamour.. nak bgtau n nk tnjk pd semua frens die yg aweks die cun melecun yang akan membuatkan org memuji membuatkan dri rs hebat dan bangga giler...sampai hati korang... tapi perempaun kdg2 die bangga kalau die dapat laki xbpe ensem pn die tetap cinta sejati kat u all...tu la yang terjd pd kwn chubbygurl sorg nie..
                                        
                                    SEDIHNYA!!!!!!!!!!!!! NAK NANGIS BOLEH....

bila dh tak suka mcm2 alasan
besela sape2 pn kan bila tak suka seseorang tu dlm hidup kita mcm2  la alsan yang di reka2...kadang2 xwujud pn xlogik pun ade alasan tu... kesian si gegurl menunggu dan trs menunggu.. adejela alsannya bila time nak ajk kuar kata tak ada masa la, bz la wat keje lebih masa la tuk kumpul duit.. uh mcm2 kan... tp tgk ade jerk on FB tu..kata tak de masa ngadap FB lama2 blh plak.. kat friend rmai btl kwn gegurl bkn pe sng nk wat pilihan yg mne yg ok la tu (sambil melentik kan jari telunjuk)..

kesedihan terubat
korang jgn la sedih kalau kite xsecntik org lain..sbb tak semestinya kita tak kan bahagia dan gembira mcm org lain.. erm...kalau korang nak tau kwn chbbygurl tu dh pn nak kawen dan plg memeranjatkan chubbugurl husband die tu ensem wei dan duit kepuk...PAKEJ maaa..MANTAP la mypren.. nie la jodoh lelaki misteri yang telah di janjikan untuk kau... dan paling penting org yang sabar akan mendapat ganjaran yang lebih baik dari tu.. sape yg tau kan... nak je chubbygurl g jmpe Xboypren die tu dan ckp kat die...
don't judge a book by it's cover okey (sambil wat muke yg seyes dan  menuding jari telunjuk kat muka dia)
 mesti dia menyesal kan sbb smpai skang die blm ade gurlpren lagi sbbnya kta kwn chubbygurl dia mintak tuk capel smule dgn kwn chubbygurl tu.. ape yg kwn chubbygurl ckp.. SELAMAT TINGGAL ROMEO... JULIET DH PN BERTEMU dgn pilihan yg lebih baik...crla gurl yg cantik dr saya, yg stylo dan yg ranggi...babaaiiiiiiiiiiiii.......
erm...pesan chubbygurl kat cnie buat jejaka... jgn la terlalu merendah2kan kauan wanita dan jgn sesekali menyakitkan hati org lain..TAK BAIK TAU...semua org ade perasaan ati n jiwa tau...


renung-renung kan pikir-pikirkan dan selamat beramal...




alhamdulillah credit tuk mypren moga kau bahagia selamanya...aminnn.. kini chubbygurl pn happy dgn en hubby lama kami berkwan..suka duka tu bese la asam garam kehidupan..tq en hubby sbb pilih chubbygurl yg sekadar sedap mata memandang je nie...ngeh2...tq so much.. love u....


wife kpd en hubby akhirnya.....


CHUBBYGURL & EN HUBBY....
YA ALLAH SATU KAN LAH HATINYA DGN HATIKU...TITIPKANLAH KEBAHAGIAAN BUAT KAMI..MOGA KEMESRAAN ITU KEKAL ABADI BUAT SELAMANYA...

Tuesday, 30 November 2010

KORANG RASA KORANG CANTIK TAK

Allo my prenz... MISS U ALL... sihat ke korg arini..korang pakai baju ape arini.. mesti semua org cantik arini kan.. chubbygurl pun suke cantik-cantik nie...erm...statement tak agak-agak..biasala semua orang nak cantik nak-nak org perempuan mesti nk kelihatan cantik sentiasa. Sekarang nie pun ramai yang cantik yang berebut-rebut nak cantik pun ada..jangan nak tipula kalau korang kata korang dah NATURAL BEAUTY..kalau yang dh memang betul natural beauty tu okla.. Tp sebenarnya biasa-biasa je blm tahap natural beauty sebenar.. mesti ade yang korang teringin nk touch up2 ckt... tak mungkin la korang tak pakai pape walaupun sedikit debu-debu bedak kan... ala kan dulu-dulu kita pakai bedak dalam botol tu jerk sebelum ada 'compak powder'. xgitu korg..ngeh3...Mesti la semua kaum hawa nak kelihatan cantik dan tertarik.mesti nak cube pakai tu pakai nie supaya cantik. Nak-nak time tangkap gambar. wahhhh... 'cantik jugak aku nie' TUP TUP tak sampai brapa minit dah tukar profile picture kat mukabuku tu..hah jangan tak tahu..hahaha..kadang-kadang chubbygurl pun cam tu gak korang.. erm..BETUL TAK..",) SUMPAH korang tak tipu.chubbygurl pun perempuan gak mesti ada perasaan macam tu. Kadang-kadang tak tertahan gak nafsu tak nak tayang gambar dalam muka buka tu..tapi ade had nya lakan..

Kadang-kadang chubbygurl terpikir dan sedih gak bila dan kenapa ade yang cantik dia nak tunjuk semua nya sekali dalam muka bukunya..erm..membuatkan orang lelaki nengok tak kelip mata. adoila.. erm..bukan ke tu tak elok..muka dah cantik tapi kadang dia saje je pakai seksi nak tunjuk semuanya yang ada bila dah di share hampir keseluruhan 'FRIENDS" die yang ada je trs tanpa berlengah-lengah bukak dan nengok berkali-kali lak tu dan siap commen nak-nak lelaki la..perempuan jarang nak comment kaum sendiri hal-hal macam tu...chubbygurl kadang-kdang terasa malu bila ade yang macam tu.. adala kuar ayat "WOW MARVELOS", "HUH MANTAP SIOT"  "PEWIITTTT SEKSI NYA U' dan lain-lain. Segan sangat bila orang lain tak tahu jadi semuanya dh tahu.. ish2...(sambil menggelengkan kepala)


erm..pastu ade plak masa mula-mula buat muka buku... picture nice sgt sbb bertudung (memang dah asal pakai tudung).. tapi bile dah lama berjinak dengan muka buku sengaja tukar picture profile dah tak bertudung..pastu upload gambar banyak yang tak bertudung.. dari orang tak tahu dah tahu.. erm..korang tak rasa ke kadang-kadang mungkin orang lain meluat dengan cara kita, membuatkan orang mengata kita. husband die pun tak marah..korang sibuk kenapa... mesti ada yang kata macam tu..Pastu ade lak yang suke dengan STATEMENT... CANTIK LA  U masa pakai baju PINK  tu (time tu si jejaki tak pakai tudung la tu sbb ade si jejaka yang like) sebab 1st time dpt tengok katanya sebelum nie xpenah pun tengok u tak bertudung... sonok sangat bile org 'LIKE' kite...erm...agknya berkali-kali tengok gambar tu.. Alah..chubbygurl pun perempuan gak.. mesti kadang-kadang kita rs sonok bila dalam banyak gambar kita tibe2 ade gambar kita orang kata kite cantik. sape tak nak cantik kan..") I LIKE..erm.. chubbygurl tak mengata korang kat luar sanatu.. korang jangan terasa plak.


okla chubbygurl nk tanya korang yang cantik...sape yang bgi korang cantik..hari nie berapa kali korang brsyukur sebab korang cantik orang lain tak cantik macam korang...beruntung dan bersyukurla kamu...


YA ALLAH LINDUNGILAH AKU DARI GODAAN SYAITAN... amin..


yelakan sape yang xnak cantik kan..perempuan mmg obses dgn kecantikkan nie.. kalau tak nanti orang nengok kite x bermaya lak..nnti kita pn cepat-cepat la g watson,gurdian,bodyshop,the faceshop la dn mcm2 lg tuk cari produk2 yang memberikan hasil yang memberangsangkan ataupun kalau banyak duit terlebih g Mayfair ke, Newyork skin solution dll yang boleh membantu tuk cantik..pape pun yakin la dengan diri korang yang korang semua nya CANTIK MENARIK TERTARIK KAU MEMANG DE BOOMMMMMMM macam lagu bawah nie..







                                           PUTERI QISTINA ku syg...puteri nie pun suke cantik2...

Monday, 22 November 2010

GlaMour Go GouRgeS.....tecer2 SKDK 2

entri kali nie chubbygurl nak highligt kesah tecer2 yg happening.... tecer2 nie merangkap rakan seperjuangan CBG(chubbygurl) gakla...dorg mmg HAPPENING abs..mmg MALATOP la kwn2 chubbygurl nie...ble igt kesah2 dulo time chubbygurl sekolah2 tecer2 xla happening cmnie...hik2..tp kali nie CBG n kwn2 CBG huh mmg menggegarkan..smpaikan ade yg pandng2 jeling2 gitu...opsss...tp ADE AKU KESAH..jnji akk happy gtu(loghat azwan ali) nak2 skng pn dh zaman nabil kan..LU PK LA SENDIRI..msg2 nya happening kan jnji jgn pening suda...syok abs ngn tecer2 nie time2 cmnie..d tmbh lak dgn glam2 dorg mmg glam la dorg nie MANTOP msg2 mengGLAM kan dri msg2...wpn xseGLAM artis tp CBG n kwn2 nya ttp GLAM gk...erm...lau korg sbgai juri korg blhla pilih sape yg GLAM...lau nk bg mrkh pn biarla plg ckt pn 8/10 kan br berbaloi..agknya la dorg nie lau de la pape event mmg havoc la majlis...CBG pn xkesah sgt sbb CBG dh di COP dgn TRADEMARK tersdnri...nie smue gara2 KAK SHERI yg perasan dgn gaya2 trademark yg CBG dh wat...huh...adoila CBG xdpt elak dgn gaya2 tu org kata xelh duk diam la...mesti de je yerk...hahahaha...nsb baik kwn2 CBG nie SPORTING abs xkesah dgn CBG yg ting tong nie..

nie antara kwn2 CBG yg turut ting tong gak time nie..mmg x ingat...

tak lebih kurang tgk tecer senior bawah nie pn..
huh ala2 ribena gtu..dh kata dorg mmg sempoi abs..
(jgn mara erk kak sheri)

bwh nie pose tgn kat dagu semuanya...waaa vouge gtu...mak suka..
3 tema merah 3 tema itam...

bawah nie ntahla gaya pe yg di gaya kan oleh kwn2 chubbygurl LOVE ke SWAN tah...
janji semua bahagia dgn gaya msg2...



bwh nie la gaya LOVE xmenjadi..mne xnya chubbygurl dgn deeja yg kecik molek saiz xbalance


yang mana 1 pilihan kamu....RED GEGURL...

dh kata dorg mmg sempoi smuenya...bab dpn camera bg kt dorg..
xcaya korg tgk gmbr bwh nie skali..
kalau ank murid tgk nie tersenyum dorg ngn tecer2 dorg
msg2 nk belon dr CIK BADUT....
CIK BADUT  lari dari tecer2 nie sbb xmenang tgn nk wat kan belon tuk dorg.
mak2 sapa la nie...heehee..




                                                chubbygurl suke keadaan yg mcm nie smuenya happy jerk..
              korg pn kne happening..
jadilah mcm CHUBBYGURL n kekwn mcmnie..

Wednesday, 3 November 2010

PERCAYA atau TIDAK...


skang nie mcm2 kes yg pelik2 secara xsengaja terjadi..tp xtaula pkara kbtln tu btl2 terjadi atau pixel camera yang prob..ntahla kan..hanya tuhan je la yg tau tersirat dan tersurat semue nie..entri chubbygurl kali nie..chubbygurl nk highligt kat kejadian yang xtaula korang caya ke x kan...tp chubbygurl pn xdela kata ianya benar ke x..cume terpikir npe jd cm tu kan.. nie en hubby br tnjk dr hp die...en hubby MENGETEST tuk amik view dr bilik tempat die kursus view KLCC... tp ape yg terjadi kali pertama en hubby SNAP pic tetibe die kuar cmnie...cube korg perhatikan betul2 dalam CIRCLE merah yg chubbygurl fokuskan tu...pe yg korg nmpk..dan lg 1paling penting chubbygurl nk gtau.. view KLCC yg en hubby amik kali pertama nie yg kuar..seolah2 cam terbakar.... ok TRY,TEST korg perhatikan btl2 pic bwh nie...



ok korg dh tgk n perhatikan.... pastu nie korg tgk lak view sbnr yg en hubby amik view yg sama tuk kali ke dua...erm..nie sbnrnya yg nk fokus kan...tp nape kali pertama keadaan menggambarkan cmtu yer (toink2...pala memikir) x brkedik mata memerhatikan pic tu..tp aggp mgkn kbtln kot...



P/S: renung2kan dan selaat beramal....
kekuasaan dan kejadian yang byk bg pengajaran yg tersirat...